onsdag 6. juli 2011

Chili con kylling

Sterk mat er godt i sommervarmen. Tror det er noe med at varmen nøytraliserer noe av det sterke i maten. I hvert fall liker jeg det. Dette er uansett en enkel sommerrett som også er kjapp å lage, og bare inneholder enkle ingredienser.


Til 4 personer:
3 kyllingfileter
1 boks bønner
1 løk
1 boks hakkede tomater i chili
2 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 boks mais
1 paprika
Spisskummen og chilipepper etter smak

Kylling skjæres i terninger og brunes på alle sider. Krydre med salt og pepper.

Løk finhakkes og surres på middels varme i litt nøytral olje i 3-5 minutter. Paprika skjæres i strimler og surres videre sammen med løken i ca 5 minutter til. Ha i boks med tomat i chili og 2 dl vann. Ha i buljong og kok til terningen er oppløst.

Ha i bønner, mais og kylling og la alt bli gjennomvarmet. Ha i ca 1/2 ts spisskummen (valgfritt) og smak til med mer chili hvis man ønsker det.

Serveres med ris og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar