Søk i denne bloggen

søndag 27. februar 2011

Cajunpraliner

En helaftens med cajunmat må også avsluttes på skikkelig vis. Cajunpraliner er naturligvis fylt til randen med pekannøtter. Disse er enkle å lage, men man må ha tålmodighet for å koke dem lenge nok til at de skal bli stive. Det har ikke jeg (eier absolutt ikke tålmodighet), så mine ble litt flytende. Men ikke verre enn at de kunne spises med skje, og de er allikevel fantastisk nydelige med en deilig karamellsmak.

Dette er en stor porsjon som bør spises i løpet av noen dager. Jeg lagde derfor bare halv porsjon. Oppbevares kjølig i en tett beholder.

Til ca 24 stk:
225 g smør
450 g hvitt sukker
225 g lysebrunt sukker
2 ts vanlijesukker
1,2 dl kremfløte
2,5 dl melk
150 g grovhakkede pekannøtter
225 g halve pekannøtter
2 ts lys sirup

Smelt smøret, og ha i sukker og fløte. Når alt sukkeret har smeltet og røren er jevn, haes i melk og grovhakkede nøtter. Varm litt til og ha til slutt i de halve pekannøttene og sirupen.

Kok røren på middels varme til temperaturen i gryten er 115 grader C. Rør hele tiden. Bruk et sukkertermometer eller vanlig steketermometer hvis det viser høy nok temperatur.

Hell røren i små muffinsformer eller konfektformer og avkjøl.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar