Hvis man fremdeles ikke er i havn med alle julegavene er
hjemmelaget syltetøy en god idé i siste liten. Bruk bær man har i fryseren
eller kjøp bær på butikken. Jeg lager tyttebærsyltetøy som jeg skal gi bort som
gave til en som har alt og ikke trenger noe. Tyttebær har mye naturlig konservering
i seg og står seg lenge. Perfekt å lage i store mengder.
Oppskriften er fra Ingrid Espelid Hovigs rutete kokebok og
heter mørkt tyttebærsysletøy. Jeg synes det ofte blir litt tynt, og har derfor
også i litt syltepulver.
2 kg
tyttebær
4 dl vann
1,2 liter
sukker
½ pk
syltepulver
Rens og
skyll tyttebærene. Legg bær og sukker lagvis i en kjele. Hell på vann og kok
langsomt opp. Rist på kjelen underveis for å fordele varmen. La småkoke i 15-20
min, og skum godt av underveis. Ta bort fra varmen. Strø over syltepulver mans
man rører godt. Hell på rene, varme glass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar