Søk i denne bloggen

mandag 22. desember 2014

Tyttebærsyltetøy


Hvis man fremdeles ikke er i havn med alle julegavene er hjemmelaget syltetøy en god idé i siste liten. Bruk bær man har i fryseren eller kjøp bær på butikken. Jeg lager tyttebærsyltetøy som jeg skal gi bort som gave til en som har alt og ikke trenger noe. Tyttebær har mye naturlig konservering i seg og står seg lenge. Perfekt å lage i store mengder.

Oppskriften er fra Ingrid Espelid Hovigs rutete kokebok og heter mørkt tyttebærsysletøy. Jeg synes det ofte blir litt tynt, og har derfor også i litt syltepulver.

 
2 kg tyttebær

4 dl vann

1,2 liter sukker

½ pk syltepulver

 

Rens og skyll tyttebærene. Legg bær og sukker lagvis i en kjele. Hell på vann og kok langsomt opp. Rist på kjelen underveis for å fordele varmen. La småkoke i 15-20 min, og skum godt av underveis. Ta bort fra varmen. Strø over syltepulver mans man rører godt. Hell på rene, varme glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar