Det har vært
litt bloggtørke fra meg siste månedene. Eksamen, mye jobb, ferie uten internett
og livet generelt har gjort at bloggingen er blitt nedprioritert. Men mye god
mat er laget, og håpet et å få noe av det ut på bloggen etter hvert.
Noe av det
siste jeg laget er en herlig bringebærsorbet. Det er nå høysesong for norske
bringebær så her er det bare å kaste seg rundt før det er for sent. Det beste
er å bruke villbringebær, jeg synes de er friskere og syrligere enn de man
kjøper i butikken. Frosne bær kan også brukes. Utgangspunktet for oppskriften
fant jeg på Trines matblogg, men har endret litt.
Jeg bruker
ismaskin når jeg lager sorbet og får en silkemyk, herlig is. Man trenger ikke
maskin, men jeg anbefaler at man da investerer litt tid i å røre ofte i isen
når den fryses ned. Jeg serverte isen med kjekssmuler med hvit sjokolade, men den
smaker også godt helt alene!
Sorbet:
400 g
bringebær
100 g sukker
saften av
1/2 sitron
1 ss tykk
balsamico
1/2 dl vann
Kjør alt i
en blender. Smak til balansen mellom sitron og sukker. Sil blandingen fri for
bringebærstener. Kjør i ismaskin eller sett i fryseren og rør hver halvtime til
isen har fått softiskonsistens.
Kjekssmuler
med hvit sjokolade
50 g smør
50 g revet
hvit sjokolade
25 g sukker
1 ts
vaniljesukker
ca 100 g
hvetemel
Kjør smør,
sjokolade, sukker og 3/4 av melet i en food processor med kniv eller smuldre
det med fingertuppene. Ha i mer mel hvis nødvendig. Deigen må ikke bli for
tørr. Fordel smulene jevn utover en bakeplate. Forvarm ovnen til 200 grader og
stek smulene i ca 10 min til fargen er gylden. Knus avkjølte smuler på et fat
og server kuler med sorbet oppå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar