I
samarbeid med Matbloggsentralen utlyste
Coop i høst en konkurranse om å få være månedens blogger i deres
kalender for 2013. Jeg var så heldig å vinne desember, og har fått
oppskriften min på trykk i kalenderen. Er derfor veldig opptatt av
denne kalenderen, og har bestemt meg for å prøve alle rettene, og
blogge om det. Årets prosjekt, med andre ord.
Jeg
ønsker i utgangspunktet å lage rettene nøyaktig slik de er
beskrevet i kalenderen, men Miss April blir litt annerledes. Det har
vært en travel måned, og den dagen jeg fikk anledning til å lage
retten hadde jeg ikke fått handlet alle ingrediensene. Nå går
måneden mot slutten, og jeg ser ikke at jeg får til å lage på
nytt og ta flere bilder. Det blir derfor med en liten vri med «man
tager hva man haver». I stedet for asparges ble det rosenkål,
laksen er ovnsbakt i stedet for grillet (langt fra grillsesong
ennå..), og jeg mangler både tomater og granateple. En herlig
hverdagsmiddag ble det så absolutt allikevel. Restene ble medbrakt
på jobb, og smakte fortreffelig også kald dagen derpå.
Originaloppskiften
finnes her: http://coop.no/Tips-og-rad/Mat-og-oppskrifter/Oppskriftene/Grillet-laks-pa-couscoussalat/
Den er laget av Ina med Bloggen [kjøkkentjeneste]
Til
4 personer:
4
biter laks à 170 gram
4
porsjoner couscous
1
liten boks pillede reker, avrent
3
vårløk
500
g rosenkål
sitron-
eller limesaft
extra
virgin olivenolje
salt
og pepper
Laks
dekkes til og bakes i ovn på 175 grader, varmluft, i 15-20 min.
Rens
rosenkål og skjær dem i to. Damp dem på rist i ca 10 min til de er
akkurat møre.
Kok
couscous etter anvisning på pakken. Bruk en stekepanne eller vid
gryte. Når couscousen er ferdig has i finhakket vårløk, og avrente
reker. Smak til med salt, pepper og sitron- eller limesaft. Bland
også i kokte rosenkål. Tilslutt helles noen spiseskjeer extra
virgin olivenolje over retten og serveres sammen med ovnsbakt laks.
Det høres veldig godt ut med rosenkål også, da :-)
SvarSlett