Ostesmørbrødet
har tre lag med brød, og maisbrød er å foretrekke. På ekte
amerikansk vis sparer man ikke på pålegget, og man skal bruke både
pølse, kyllingpålegg og en god ost. Det er naturligvis lov med doble
lag. Den hemmelige smaken ligger i tapenaden laget på oliven og
grønnsaker.
Maisbrød:
300 g maismel
300 g hvetemel
1 pk gjær
½ dl nøytral olje (gjerne maisolje)
1 ts sukker
½ ts salt
lunkent vann
Bland alt det tørre, og rør i oljen.
Varm 1 dl vann til 37 grader, og rør ut gjæren i vannet. Ha i
sammen med det det tørre. Spe på med mer lunkent vann til deigen
har en passe bløt konsistens. Den bør være ganske klissete. Elt
deigen godt. Sett den til heving på et lunt sted, og la heve til
dobbel størrelse.
Smør en brødform med olje eller
smeltet smør, og strø formen med maismel. Ha deigen over i formen.
Sett over varmt vann i la etterheve i ca en halv time. Forvarm ovnen
til 210 grader. Stek brødet i ca 30 min. Avkjøl på rist.
Tapenade:
10
svarte oliven
15
grønne oliven
2
ts kapers
1
gulrot
1
stangselleri
2-3
buketter blomkål
1
fedd hvitløk
1
ts røkt paprikapulver
chili
etter smak (fersk eller tørket)
ca
1 dl extra virgin olivenolje
saften
fra ¼ sitron
Vask
og skrell grønnsakene, og skjær dem i mindre biter. Bruk steinfrie
oliven. Ha alt i en food
processor med kniv og
kjør til tapenade. Smak om den er balansert med salt, pepper og
sitronsaft.
Pålegg:
Skivet Norvegia
Salamipølse
Kyllingpålegg
Sett sammen det
tredoble ostesmørbrødet. Begynn med en brødskive og smør tapenade
utover, legg på kyllingpålegg og ost. Legg en ny skive oppå, og
smør tapenade utover. Legg på salami og ost. Skive på toppen til
slutt, og stek ostesmørbrødet i jern.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar