Til ca 16 scones:
250 g sukker
Gjorde det enkelt og smurte deigen ut i en langpanne |
2 sitroner
4 dl melk
750 g hvetemel
50 g bakepulver
1 dl valmuefrø + til å strø på toppen
Bruk romtempererte råvarer. Skrubb sitronene godt i varmt vann. Riv av det ytterste gule av skallet, og press saften. Bland sammen smør, sukker og sitronsaft. Ha i mel og bakepulver, og tilsett melk til du har en jevn deig. Bland til slutt forsiktig i skallet av sitronene og valmuefrøene. Hvis deigen er fast kan man ha i mer melk.
Del deigen i fire deler, og form hver del til en rund, høy kake på bakepapir. Del så hver av kakene i fire. Eventuelt smører du deigen utover en langpanne og deler i firkanter. Pensle med melk og strø valmuefrø på toppen. Stek scones på 220 grader i ca 15 min. Skjær sconesene på nytt med en gang de kommer ut av ovnen. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar