Søk i denne bloggen

onsdag 5. september 2012

Syltet blomkål

Elsker september, norgeshøst, når butikkene for en gangs skyld bugner med gode, ferske norske råvarer. For eksempel blomkål. OK, så er sommeren over, men da trøstespiser vi blomkål, epler, nypoteter, plommer, tomater og alt annet godt! Ved å sylte blomkålen fremheves både sødmen og bitterheten i grønnsaken mens den fremdeles er knasende sprø. Syltet blomkål er nydelig tilbehør til absolutt alt. Og enkelt å lage!!

Når man sylter grønnsaker bruker jeg 1-2-3-regelen: 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Hvor mye avhenger jo av hvor mye blomkål man ønsker å sylte. Ta gjerne litt ekstra, denne står seg en uke i kjøleskapet.

Del blomkålen i små buketter. Bland syltelaken og kok opp. Ha i blomkål og la trekke 2 min. Ta bort fra varmen, og hell på rent, varmt glass. Ha på lokk, og sett kjølig når laken er avkjølt.

Litt råflott å bruke hvit balsamico, kanskje, men du, så godt!!



1 kommentar:

  1. Tusen takk for ein flott og inspirerende blogg!
    Syltet blomkål skal prøves!

    SvarSlett