Foto: arla.no |
2 klør av kongekrabbe
10-12 cannelonirør
1 ss smør
1 ss hvetemel
ca 3 dl melk
50 g revet ost, jeg brukte Castello Reserve
1 eggeplomme
salt, hvit pepper og muskatnøtt
2 ss hakket, fersk persille
saften av 1/4 sitron
Rens kjøttet av krabbeklørne. Ta gjerne vare på skallet og kok kraft på. Innlegg om hvordan kommer!
Lag en tykk hvit saus: Smelt smør i en panne og rør inn mel. Spe på med melk. La koke i 7 min. Smelt osten i sausen, og smak til med salt, pepper og muskat. Ha pannen bort fra varmen. Rør i en eggeplomme, persille og sitronsaft.
Hell nesten all sausen over det rensede krabbekjøttet. La det være en bunn igjen i pannen. Bland saus og krabbe, og fyll i cannelonirørene. Spe resten av sausen med litt melk slik at det er nok til å dekke pastarørene. Er det litt lite, kan man ha i mer melk, og bare binde med Maizena. Hell sausen over de fylte rørene, og stek i forvarmet ovn på 200 grader i 20 min.
Eplegelé med rognebær:
Ca 1/2 kg epler
1 dl vann
2 ss sukker
1 håndfull rognebær (valgfritt-mest til pynt)
6 plater gelatin
Kok epler, vann og sukker til eplemos. Trenger ca 10-15 min. La rognebær koke med siste 2-5 min. Vær forsiktig så de ikke sprekker. Legg 6 plater gelatin i bløt i en skål med vann i 5 min. Smelt gelatinen i mikrobølgeovn i 20 sekunder, og hell i eplemosen i en tynn stråle mens man rører forsiktig. Hell mosen i en lav, vid beholder, og la stå kaldt noen timer for å stivne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar