Søk i denne bloggen

onsdag 18. april 2012

Ananas med chili og jordbær

Ananas og jordbær er en kjempegod kombinasjon, og frukten utfyller bærene både i smak (surt og søtt) og i flotte farger. Dette er en litt pimpet, men enkel dessert av jordbær og ananas, som ble gjort enda bedre med chili. Tok ikke lang tid å lage, og uten tilsatt sukker er det også relativ sunn i mine øyne!

Med cottage cheese til meg

Til 4 personer:
1 fersk ananas
400 g jordbær
1 rød chili
50 g mørk sjokolade 70 eller 86 %
mandelflak
cottage cheese eller vaniljekesam

Skrell ananasen oppi en skål slik at ikke en eneste dråpe jus går tapt. Sil all jusen oppi en panne og la koke inn mens man rensker jordbær og tilbereder resten av desserten. Rensk og hakk jordbær. Spar noen hele til pynt. Skjær chili i fine ringer. La chilien koke med i jusen de siste minuttene. Grovhakk sjokolade.


Legg 1-2 ananasringer på hver tallerken. Dander jordbær rundt. Legg en klatt cottage cheese eller kesam ved siden av. Hell den innkokte ananasjusen sammen med chilien over alt, også osten. Strø over sjokolade og mandelflak til slutt. Skikkelig god smak og brant godt på leppene, men sammen med cottage cheesen eller kesamen gjør det ingen ting.

og med vaniljekesam til mannen



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar