Bør begynne med kremen, som trenger å avkjøles godt før den smøres utover lagene.
200 g god mørk sjokolade
100 g 70 % sjokolade
1 dl fløte
Finhakk sjokoladen og ha i en bolle. Kok opp fløten og hell den over litt etter litt. Rør hele tiden slik at sjokoladekremen blir tykk, skinnende og elastisk. Avslutt med å bruke en stavmikser. La sjokoladekremen avkjøle seg i romtemperatur slik at den tykner noe, rør av og til. Ved behov settes kremen i kjøleskap før den smøres på kaken.
Bunn:
200g god mørk sjokolade
200 g meierismør
1 dl sterk kaffe
200 g sukker
200 g brunt sukker
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 egg
3/4 dl melk
Kle en 22 cm springform med bakepapir og varm ovnen til 150 grader. Finhakk sjokoladen og smelt den sammen med smør og kaffe i en bolle over vannbad. (Pass på at den ikke blir for varm). Bland mel, bakepulver, sukker, brunt sukker i en bakebolle. Visp eggene luftige og bland inn melken. Hell sjokoladeblandingen og eggene over det tørre og rør alt raskt og godt sammen. Hell sjokoladerøren over i formen og stek kaken på nederste rille i ca 1 1/2 time. Sjekk den med en kakepinne, det gjør ingenting om kaken er litt bløt/myk i midten.
Avkjøl kaken helt og del den i tre lag. Smør litt av kremen mellom lagene og smør resten av sjokoladekremen over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering. Kaken er enkel og klassisk i seg selv, og kan pyntes til hvilken som helst anledning.
Her pyntet med friske lavedelblomster (som ikke spises) og lilla kakestrø. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar