Søk i denne bloggen

søndag 31. mars 2013

Skagetsalat


Vi pleier aldri å reise på fjellet i påsken, men innleder heller hyttesesongen ved sjøen. Det blir som regel late dager med mye matlaging. Det blir naturligvis mye sjømat når vi er ved sjøen, og denne salaten er oppkalt etter skaget vårt, svaberget fra holmen vi har hytte på. Naturligvis inspirert av den mer kjente Skagensalaten. Det er ikke mye vår på Vestlandet ennå, det er kaldt, men heldigvis opplett og sol. Med litt Skagetsalat lengter vi etter varmere tider.


Ca 200 g pillede reker
2 skiver røykelaks
1 rødbete
En håndfull spinatblader
1 vårløk
1 dl majones
1 dl creme fraiche
Salt og pepper
Noen dråper sitronsaft
Persille

Rødbeten kokes mør og avkjøles. Skrell og skjær i små terninger. Vask og tørk spinatblader, og skjær i tynne strimler. Vårløk skjæres i tynne ringer. Hvis rekene er store skjæres de i to, røykelaks skjæres i mindre biter. Bland alt godt sammen.

Lag dressing av majones og creme fraiche. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend salaten i dressingen. Bland til slutt i finhakket bladpersille. Serveres med ristede skiver med god olivenolje på.

2 kommentarer:

  1. Ser kjempegodt ut! Rødbeter,spinat, reker og røkelaks.... mmmmm...

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk takk! Fikk streng beskjed av min mann å forevige, for denne ville han ha igjen!

      Slett