Til 4 personer:
300 g brosme
2 egg
1 rød løk
200 g skrelt sellerirot
200 g gulrøtter
200 g aspargesbønner
100 g blomkålbuketter (altså uten stilken i midten)
100 g persillerot
1 dl nøytral olje, f.eks. raps eller solsikke
3 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1/2 ts svart pepper
25 g ferske tyttebær
Fisken er best når den er lettsaltet. Den kan saltes over natten eller trekkes i godt, saltet vann. Til 300 g fisk brukte jeg ca 2 ss salt som jeg fordelte utover filetene kvelden i forveien, og lot det stå kaldt til dagen etter. Skyll fisken, og la trekke i usaltet vann i ca 10 min. Alternativt trekkes fisken i saltlake med 1 dl salt pr liter vann.
Rens fisken fri for skinn og bein, og skjær i terninger. Varm opp ca 1/2 dl olje i woken og stek fisken i noen minutter. Ta av og sett til side.
Løk skjæres i tynne ringer, sellerirot, gulrøtter og persillerot raspes grovt. Fjern endene på aspargesbønner og skjær dem i to. Skjær små buketter av blomkålen (ikke kast stilken, men kok deilig blomkålsuppe på den!).
Varm opp resten av oljen, og begynn med å frese løken i ca 30 sek. Ha så i de raspede grønnsakene og la frese i ca 2 min. Ha til slutt i bønner og blomkål og wok til alt er mørt, men fremdeles, ca 5 min. Husk å røre hele tiden. Ha så i fisken.
2 egg lettpiskes i en bolle og has i woken. Rør godt, slik at det blir små eggerørebiter i woken. Smak til med soyasaus, sesamolje og svart pepper. Ha til slutt i tyttebær, og la dem varmes ca 1/2 minutt.
Denne woken serveres med fullkornsris, 500 g til 4 personer. Se etter vannmengde og koketid på pakken. God wok!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar