Søk i denne bloggen

fredag 6. mai 2011

Sjokoladepynt

Fant en oppskrift på en fantastisk fin sjokoladepynt som er enkel å lage selv. Fant den av alle rare steder i et lite hefte om grillmat "Godt fra Grillen" av Anne Wilson (1999).

Man trenger litt mørk sjokolade og eføyblader. Velge hele, velformede eføyblader. Tørk dem rene med litt fuktet kjøkkenpapir, og la dem tørke. Smelt i mellomtiden sjokolade enten i en panne eller i mikrobølgeovnen.

Pensle forsiktig sjokolade utover bladene. Jeg brukte en silikonpensel, og det fungerte veldig bra. Kan også bruke en børste eller en knivspiss.

La sjokoladen stivne i kjøleskap i ca 30 min. Dra forsiktig av bladene og kast dem. Oppbevar pynten i en lufttett boks.



1 kommentar:

  1. Ajaj! liker! må testes en gang! faktisk helt genialt! alt vel med dere i solen? Kanskje vi familier skulle ha hengt sammen en helg?

    SvarSlett