Til bunnen:4,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
150 g avkjølt smør eller margarin
6 ss melk
Til fyllet:1 middels stort søtt gresskar
4 egg
2 dl lys flytende honning
2,5 dl matfløte eller fløteblandet melk
1/2 ts muskat
1/2 ts kanel
1 ts salt
Ha mel, salt og smør i terninger i en kjøkkenmaskin med kniv, og bland alt godt sammen. Ha i melken, en skje om gangen. Bland så lite som mulig etter dette. Ta deigen ut av skålen og lag en ball. Prøv å arbeide minst mulig med deigen, for at den ikke skal bli hard. Pakk den inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i minst en halv time.
Varm ovnen til 175 grader. Skjær gresskaret i store stykker, og fjern kjernene. Legg dem med skallet opp på en bakeplate, og bak i ovnen i 45 min eller til bitene er myke. Avkjøl, og ha gresskarkjøttet i en bolle. Skallet er lett å fjerne. Mal kjøttet til pure med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
Forvarm ovnen til 200 grader. Kjevle ut paideigen og ha i form. Stikk mange små hull med en gaffel.
Bruk ca 7 dl av gresskarpureen. Lettpisk eggene og bland sammen med pureen. Ha i honning, fløte, muskat, kanel og salt. Rør godt og ha alt i paiskallet. Ha paiformen på en stekeplate i ovnen i tilfelle det skulle renne over. Stekes i ca 1 time, eller til fyllet er stivt og blankt på toppen.
Serveres avkjølt med vispet krem på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar