Jeg er
utrolig glad i pai, og fyllkombinasjonen gresskar og blåmuggost passer veldig
godt i en sprø, flakete paibunn. Paien er inspirert av en reportasje om Hello
Good Pie i Mathallen i magasinet Mat fra Norge.
Bunn:
150 g smør
300 g
hvetemel
1/2-1 dl
isvann
Kaldt smør
skjæres i terninger og smuldres sammen med hvetemel. Ha i vann og elt deigen
fort sammen. Pakk i plast og sett kaldt i minst en halv time.
Bakt
gresskar:
For tiden er
det mest flaskegresskar å få tak i i butikkene, og flaskegresskar er også et
kjempegodt gresskar. Det går imidlertid an å bruke de "vanlige"
gresskarene som er tilgjengelig i butikkene rundt Halloween, eller andre typer
gresskar.
Man trenger
ca 200 g gresskar. Skjær gresskaret i to og ta utav frøene. Bruker man et
større gresskar kan det skjæres i 4 eller 8 før baking. Forvarm ovnene til 175
grader. Legg gresskarbitene på en stekeplate med snittflaten ned. Bak gresskar
i 30-60 min til det er mørt. La avkjøle.
Interessert i tips om andre måter å bruke
gresskar? Se HER.
Saus og
ost:
100 g
blåmuggost
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl melk
revet
muskatnøtt
salt og
pepper
Lag hvit
saus ved å smelte smør og røre inn melet. Spe med melk og kok opp under
omrøring. La koke i 7-10 minutter. Rør av og til. Smak til med salt, pepper og
muskatnøtt.
Paibunnene bør forstekes før man har fyllet i. Oppskriften passer enten
til 1 stor paiform eller 4 porsjonspaier. Smør formene. Kjevle halvparten av
deigen til bunner og ha i formene. Pakk resten av deigen i plast og legg
tilbake i kjøleskapet. Prikk i bunnene
med en gaffel. Legg bakepapir over de ustekte bunnene og hell over erter (dette
for at ikke deigen skal blåse seg opp under steking). Stekes i forvarmet ovn
på170 grader i 15 minutter. Ta bort erter og bakepapir.
Mos gresskar med en gaffel, og fordel gresskaret i de forstekte
paibunnene. Strø på litt flaksalt. Smuldre over blåmuggost, og hell til slutt
over hvit saus. Kjevle ut lokk og legg på toppen. Pensle lokkene med et sammenpisket egg. Stek
paiene gyldne og sprøe på 170 grader i 30-40 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar