Siden
det var første gangen jeg både lagde og smakte torsketunger hold jeg meg
noenlunde tradisjonelt i tilbehøret. Tungene selv ble dobbeltpanert og godt
stekt. Råkost hører med, har jeg skjønt, og også remulade. Jeg ville lage
remuladen selv, og benyttet anledningen til å bruke en spesiell sennep som jeg har
fått av min søster. Fra besøk i Key West, Florida, USA, tok hun med seg sennep
med lime. En perfekt match til torsketunger, og gjorde retten litt eksotisk.
Jeg
syntes at torsketunger var kjempegodt. Den sprø paneringen passet godt med mykt
tungekjøtt. Råkost og remulade passet godt til, og lime løftet hele retten. Gøy
med noe som jeg ikke har smakt før som ble så godt!
Panerte
torsketunger, råkost og remulade. Forrett til 4 personer:
8-12
torsketunger2 ss hvetemel
Salt og pepper
1 egg
1-2
dl panermel
4
egg
1
gulrot
1 persillerot
¼
sellerirot
1 vårløk
Saften
av ½ lime
2 eggeplommer
1-2
ts sennep, gjerne sennep med limeSalt og pepper
1 ts hvitvinseddik
2 dl nøytral olje
Ca 1 dl hakket sylteagurk
1 ss kapers
Saften av ½ lime
Lag
først remulade: Pisk eggeplommene luftig med sennep, hvitvinseddik, salt og
pepper. Ha i noen dråper rapsolje og pisk godt. Ha i noen dråper til og pisk
godt igjen. Hell så olje i en tynn stråle over eggeplommene mens man hele tiden
pisker. Pisk godt til man har brukt all oljen. Ha i hakket sylteagurk og grovhakket
kapers. Smak til med limesaft og eventuelt mer salt og sennep. Sett remuladen
til sides.
Skrell
grønnsakene og riv dem fint. Vårløk skjæres i tynne ringer. Press saften av en halv lime over grønnsakene og
bland godt. Eggene kokes i ca 8 minutter. De skal ikke være hardkokte, men
plommen skal heller ikke renne. Avkjøl eggene og del i to.
Til
panering blandes hvetemel med salt og pepper. Ha på en tallerken. Lettpisk et
egg og ha på en annen tallerken. Ha til slutt panermel på en tredje tallerken.
Varm olje i en stekepanne. Vend torsketungene først i hvetemel, så i egg og til
slutt i panermel. Stek dem gyldne på begge sider. En lime skjæres i tynne
skiver og stekes på begge sider. Skivene brukes til pynt.
Legg
råkost og remulade på en tallerken. Dander torsketunger og egg oppå. Pynt med stekte
limeskiver. Ha en liten perle sennep ved siden av og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar