lørdag 30. juni 2012

Salmamousse på kiwi


Fristen for å sende inn bidrag til årets Salma Chef 2012 ble utsatt med en måned. Det gav meg mulighet til å sende inn et bidrag til! Dette er en mousse av rå Salma og mange gode og kompletterende smaker; servert på en kiwi. Bidraget kan sees på salmachef.no


Til 4 personer trenger man:

4 små eller 2 store kiwi
1-2 tomater
salatblader
100 g salma
1 ss hakket persille
saften av 1/4 sitron
1 ss majones
1 ss kremfløte
1 ss soyasaus
1/2 ss syltet ingefær
salt og pepper

Salmamousse:
Skjær fisken i store biter og kjør i en kjøkkenmaskin med kniv. Ha i persille, sitronsaft, majones, kremfløte, soyasaus og ingefær. Kjør til en godt blandet, luftig mousse. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.

Salatblader vaskes og tørkes, og legges utover et fat. Legg på 4 skiver tomat. Skjær tagger på kiwiene. Bruker man store kiwi skjæres de i to. Er kiwiene små skjæres toppen av dem. Sprøyt laksemousse på kiwiene med en sprøytepose, og sett kiwiene på tomatskivene.

Perfekte til forrett eller på buffeten. Serveres de til forrett ristes 4 skiver hvitt brød i en stekepanne med godt smør i.





Dobbel porsjon til kveldens gjester


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar