Til 4 porsjoner:
IS:
500 ml yoghurt naturell eller gresk yoghurt
1 vaniljestang
4 ss flytende honning
Ha frøene fra stangen og bland med yoghurt. Rør inn honning. Ha alt i en ismaskin og kjør til ønsket konsistens. Kan også gjøres klar på forhånd og oppbevares i fryseren. Han man ikke ismaskin settes blandingen i fryseren, og røres det i den hver halvtime til den har fått softiskonsistens.
RABARBRA:
Ideelt sett skulle man hatt 5 stilker fersk rabarbra i store biter fint dandert oppå isen. Jeg hadde bare frossen rabarbra i små biter, og det ble til syltetøy. Uansett kjempegodt, og så ikke så verst ut heller. Man trenger i tillegg til rabarbra:
1 chili uten frø
1 vaniljestang
4 ss brunt sukker
Finhakk chili og ha frøene fra vaniljestangen. Bland med rabarbra og sukker og bak i ovn på 200 grader i ca 1 time. Avkjøl til lunken før den serveres oppå isen. Ved siden av: biscotti (oppskrift kommer senere).
Kilde: Mat & Venner nr 4 2001, s113.
Kjempeflott blogg!
SvarSlettTusen takk for det!
Slett