Varme rundstykker med Philadelphiaost og plommesyltetøy |
Lakseburger med asparges i hvit saus |
Til ca 20 rundstykker:
100 g sammalt hvetemel
100 g sammalt rugmel
100 g havregryn
300 g hvetemel
75-100 g valnøtter eller pekannøtter
1 pk gjær
saften og skallet av 1 sitron
lunkent vann
1 ts sukker
1/2-1 ts salt
1 ss olje
Riv skallet av sitronen og press ut all saften. Grovhakk nøttene. Bland alt det tørre. Ha i olje og sitronskall. Bland sitronsaft med vann slik at det til sammen blir 4-5 dl. Varm opp væsken og løs gjæren opp i den. Bland i det tørre. Deigen skal være klissete. Elt i 5-10 min, gjerne i kjøkkenmaskin. Sett til heving på et lunt sted.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, etter 30-60 min, knas luften ut av den. Del i passe store emner for å rulle rundstykker. Sett på bakepapir, og sett til etterheving i 30-45 min. Stekes på 200 g i ca 15 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar