tirsdag 20. september 2011

Grove rundstykker med sitron

Deilige rundstykker med en smak av sitron. Kjempegode hvis man spiser dem varme, rett utav ovnen, med Philadelphiaost og syltetøy. Også gode som brød i en fiskeburger.

Varme rundstykker med Philadelphiaost og plommesyltetøy

Lakseburger med asparges i hvit saus






















Til ca 20 rundstykker:
100 g sammalt hvetemel
100 g sammalt rugmel
100 g havregryn
300 g hvetemel
75-100 g valnøtter eller pekannøtter
1 pk gjær
saften og skallet av 1 sitron
lunkent vann
1 ts sukker
1/2-1 ts salt
1 ss olje

Riv skallet av sitronen og press ut all saften. Grovhakk nøttene. Bland alt det tørre. Ha i olje og sitronskall. Bland sitronsaft med vann slik at det til sammen blir 4-5 dl. Varm opp væsken og løs gjæren opp i den. Bland i det tørre. Deigen skal være klissete. Elt i 5-10 min, gjerne i kjøkkenmaskin. Sett til heving på et lunt sted.

Når deigen har hevet til dobbel størrelse, etter 30-60 min, knas luften ut av den. Del i passe store emner for å rulle rundstykker. Sett på bakepapir, og sett til etterheving i 30-45 min. Stekes på 200 g i ca 15 min.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar