mandag 19. september 2011

Omelett med squash og spekeskinke

Omelett er hurtig og kjempegod middag. Egg er full av proteiner og veldig mettende, og er derfor perfekt hvis middagen blir litt sen og de små skal være mett av den hele natten. Jeg synes at en omelett skal representere hele måltidet, og fyller den både med grønnsaker, kjøtt og ost. Ofte bruker jeg poteter i den også, og da dropper jeg å legge den på skive.


Til 4 personer:
1 sjalottløk
1 squash
150 g spekeskinke
150 g ost
8 egg
8 ss fløte eller vann
Timian, persille og paprikapulver
Salt og pepper
4-8 skiver

Løk finhakkes og squash skjæres i små terninger. Surr på middels varme til squashen begynner å bli myk. Skjær spekeskinke i små biter eller strimler og varm i pannen i et minutt eller to. Fordel grønnsaker og skinke jevnt utover i stekepannen.

Pisk eggene sammen med fløte eller vann, og krydre med urter og salt og pepper. Skru ned varmen og hell eggerøren over grønnsakene og skinken. Skjær ost i terninger og fordel utover. La omeletten stivne i pannen, gjerne med lokk.

Når eggene har stivnet skjæres omeletten i 4-8 biter. Legg omeletten på skiver og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar