Disse er de vi bruker mest. Kjøpes i Belgia. |
3 egg
2 dl knuste spekulasjer eller pepperkaker
2 ts bakepulver
1,5 dl melk
Eggene bør ha romtemperatur. Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og ha i eggedosisen. Ha i det tørre og melk til slutt. Fyll opp muffinsformer ca 3/4 og stek i 15-20 min på 175 grader. Avkjøl.
Tips: I stedet for knuste kjeks kan man bruke hvetemel og de krydderne man vanligvis bruker i spekulasjer eller pepperkaker.
Espressokrem:
4 dl melis
230 g smør
2 ss finmalt espresso kaffepulver
2 ss vaniljeessens
Oppskrift på krem har jeg funnet på Passion 4 Baking. Har man ikke vaniljeessens kan man bruke 2 ss lunkent vann og 3 ts vaniljesukker.
Rør kaffepulver ut i vaniljeekstrakten og sett til side. Smør må ha romtemperatur. Røres lyst og luftig. Tilsett melis og rør til kremen er silkemyk. Tilsett vaniljeblandingen og rør den godt inn. Sprøyt rosetter på muffinsene og pynt med knuste pepperkakebiter.
1,5 dl melk
Eggene bør ha romtemperatur. Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og ha i eggedosisen. Ha i det tørre og melk til slutt. Fyll opp muffinsformer ca 3/4 og stek i 15-20 min på 175 grader. Avkjøl.
Tips: I stedet for knuste kjeks kan man bruke hvetemel og de krydderne man vanligvis bruker i spekulasjer eller pepperkaker.
Espressokrem:
4 dl melis
230 g smør
2 ss finmalt espresso kaffepulver
2 ss vaniljeessens
Oppskrift på krem har jeg funnet på Passion 4 Baking. Har man ikke vaniljeessens kan man bruke 2 ss lunkent vann og 3 ts vaniljesukker.
Rør kaffepulver ut i vaniljeekstrakten og sett til side. Smør må ha romtemperatur. Røres lyst og luftig. Tilsett melis og rør til kremen er silkemyk. Tilsett vaniljeblandingen og rør den godt inn. Sprøyt rosetter på muffinsene og pynt med knuste pepperkakebiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar