25 g gjær
3 dl vann
3 ss olje
1/2 ts salt
2,5 dl sammalt hvete
1 dl grovt rugmel
4 dl hvetemel
Varm vann til 37 grader. Bruker man fersk gjær røres den ut i litt av det lunkne vannet. Bruker man tørrgjær blandes det med salt og mel. Bland det tørre og ha i olje. Ha deretter i gjær hvis fersk. Spe på med lunkent vann til deigen er god og klissete. Elt deigen i 5-10 min. Sett til heving på et lunt sted og hev til dobbel størrelse.
Fyll:
1-2 løk
1-2 fedd hvitløk
3-4 gulrøtter
1/2 sellerirot eller 2 selleristenger
1 ts eller terning grønnsaksbuljong
Salt, pepper, oregano, paprika, basilikum og andre krydder og urter etter smak
1 liten boks tomatpuré
1 ts sukker
Andre grønnsaker etter smak, f. eks. brokkoli
Spekeskine (valgfritt)
Revet ost
Finhakk løk, og press hvitløk. Gulrot og sellerirot rives, mens selleristenger skjæres i tynne skiver. Brokkoli deles opp i små buketter. Fres løken i litt olje til den er blank. Ha så i resten av grønnsakene og surr på svak varme i ca 10 min. Ha i litt vann og buljong, tomatpuré, sukker, krydder og urter, og surr under lokk på svak varme i 10 min.
Kjevle ut pizzabunner. Smør grønnsaksfyll utover. Legg eventuelt over skiver av spekeskinke hvis man ønsker det. Revet ost på toppen. Stekes på 225 grader i 20 min.
Små pizzaer til ungene uten spekeskinke |
Stor pizza til de voksne med spekeskinke |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar