Til 6 personer:
175 g sukker
0,5 dl vann
2,75 dl melk
2,25 dl kremfløte
2 ss pulverkaffe
3 egg
3 eggeplommer
50 g sukker
0,5 dl kaffelikør
Man trenger 6 ildfaste dessertskåler. Forvarm ovnen til 170 grader, og plasser skålene i oven i 10 min for å forvarme.
Kok opp 175 g sukker med 0,5 dl vann. Rør til alt sukkeret er løst opp. Kok videre uten å røre i 10 min eller til det begynner å endre farge til gyldenbrun. Fordel umiddelbart karamellsausen i dessertskålene. Dekk kantene av skålene med karamellsausen ved å holde dem litt på skrå mens man roterer dem.
Kok opp melk og fløte. Ta bort fra varmen og rør i pulverkaffe. Pisk sammen egg og eggeplommer. Pisk i 50 g sukker og kaffelikør. Hell den varme fløteblandingen over eggene i en tynn stråle mens man hele tiden rører. Hell blandingen over i dessertskålene med karamellsaus. Sett skålene i en langpanne, og hell kokende vann i langpannen til ca midt på kanten av skålene.
Bakes i ovn på 170 grader i ca 60 min. Man kan stikke i puddingen for å se om den er gjennomstekt. Serveres gjerne med en kremklatt på toppen, og litt tropisk frukt ved siden av.
Brukte silikonmuffinsformer til å steke puddingene i. De ble litt mindre, og to til hver. |
Kilde: Sue Mullin. "Creole Cooking". 1993.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar