Til 4 personer:
1 lite gresskar
1 sellerirot
1 gul løk eller 3 sjalottløk
1 ts basilikum
1 dl matfløte
Fersk, hakket persille
Jeg blandet gresskarkjøttet med løk og sellerirot, og de utgjorde en meget god sammensetning. Det er ikke frø i dette gresskaret slik som i de tradisjonelle oransje gresskarene, så jeg bare skrelte det og brukte resten. Alt kjøttet ble delt opp i terninger.
Størrelsen på grønnsaker er litt større her i Belgia: en vanlig sellerirot i Norge er på størrelse med 1/4 sellerirot her... Roten ble skåret i halvparten så store terninger som gresskaret, for den bruker litt lengre tid på å bli mør. Løk skjæres i tynne halve ringer.
Alt surres i en wok eller sautepanne i en halvtimes tid til alt er mørt. Smør eller olje er valgfritt. Tilsett tørket basilikum slik at den kan koke med fra begynnelsen av. Når alt er mørt tilsettes 1 dl matfløte og kokes ca 5 min til. Smak til med salt og pepper, nyrevet muskatnøtt og fersk persille til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar