tirsdag 19. juli 2011

Bananterter med sjokolade

Bursdagskaker til min søster, Elisabeth :-) Banan passer sammen med det meste, og derfor er disse perfekte til å pynte med hva det skal være. Jeg måtte selvfølgelig også ha sjokoladebiter i og sjokolade på toppen, og pyntet så med deilige ferske bringebær.


Til 10 terter:
75 g mykt, usaltet smør
2 dl sukker
2 romtempererte egg
2 modne bananer
50 g hakket mørk sjokolade
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Til sjokoladesaus:
25 g mørk sjokolade
25 g smør

Rør sukker og smør mykt, lyst og luftig. Tilsett ett egg om gangen, og visp godt mellom hver. Mos bananer og hakk sjokolade, og ha i. Ha til slutt i mel, bakepulver og salt. Hell i terteformer, og stek på 200 g i 15-20 min. Kan også haes i muffinsformer eller i en flat ildfast form (minde enn langpanne).

Avkjøl tertene og pynt med bringebær eller andre bær. Sjokoladesausen lages ved å smelte smør og sjokolade over vannbad. Den kan enten helles over mens den ennå er lunken, eller settes i kjøleskapet til den er avkjølt og stivnet, og så smøres oppå tertene før man pynter med bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar