søndag 24. juli 2011

Morellpai

Midt i morellsesongen må vi lage pai!! Enkel å lage og himmelsk å spise!! Jeg valgte å lage små porsjonspaier, men man kan like godt lage en (eller to?) stor. Denne oppskriften er til 12 porsjoner.

250 g smør
100 g sukker
400 g hvetemel
2 eggeplommer
Evt. 1 ss kaldt vann
1 kg moreller
3 ss sukker
Noen dråper mandelessens
1 eggehvite

Smøret må være avkjølt, og deles opp i biter. Knaes godt sammen med mel og sukker. Når alt er godt blandet haes i eggeplommer som blandes raskt inn. Trengs det mer væske kan man bruke litt kaldt vann. Rull til en klump og pakk inn i plast. Legg i kjøleskap i minst 30 minutter.

Ta steinen ut av morellene, og strø på 3 ss sukker og noen dråper mandelessens. Bland godt.

Når deigen er klar kjevles den ut og haes i form. Stikk i deigen med en gaffel. Lettpisk eggehviten og pensle utover paideigen. Hell over moreller. Hvis man ønsker kan man spare litt deig til å ha på toppen, f. eks. som et gitter. Jeg har her presset paideig i en blomsterform fra First Impressions Mold (www.firstimpressionsmolds.com), og bare lagt på toppen.

Stekes på 200 g i 25 min til deigen er gylden og sprø.

På de uten lokk strødde jeg litt sjokoladeflak etter avkjøling og rett før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar