Midt i morellsesongen må vi lage pai!! Enkel å lage og himmelsk å spise!! Jeg valgte å lage små porsjonspaier, men man kan like godt lage en (eller to?) stor. Denne oppskriften er til 12 porsjoner.
2 eggeplommer
Evt. 1 ss kaldt vann
3 ss sukker
Noen dråper mandelessens
1 eggehvite
Ta steinen ut av morellene, og strø på 3 ss sukker og noen dråper mandelessens. Bland godt.
Når deigen er klar kjevles den ut og haes i form. Stikk i deigen med en gaffel. Lettpisk eggehviten og pensle utover paideigen. Hell over moreller. Hvis man ønsker kan man spare litt deig til å ha på toppen, f. eks. som et gitter. Jeg har her presset paideig i en blomsterform fra First Impressions Mold (www.firstimpressionsmolds.com), og bare lagt på toppen.
Stekes på 200 g i 25 min til deigen er gylden og sprø.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar