lørdag 14. mai 2011

Iskrempai

Tusen takk til Cecilie for denne oppskriften. Den er i dag bursdagskake til min mann. Og litt 17. mai pynt må man jo ha når vi er så nær!

 Bunn:
15 stk Digestivekjeks
100 g smør/margarin
1/2 dl lys sirup

Fyll:
300 g jordbær
1 1/2 dl konsentrert jordbærsaft eller husholdningssaft
200 g kremost naturell
3 egg
1 dl melis
3 dl kremfløte

Pynt:
Jordbær, blåbær og pisket krem.


Knus kjeksene i en pose. Smelt smør og tilsett kjekssmulene og sirup. Bland sammen og trykk massen ut i en springform (28 cm) med bakepapir i bunnen.

Rens jordbærene, skyll dem og tørk godt. Mos til puré, gjerne i en kjøkkenmaskin. Rør ost sammen med saft i tynn stråle til en glatt krem. Bland deretter moste jordbær i ostekremen.

Skill eggene. Pisk eggeplommer og melis hvitt og porøst. Bland forsiktig i ostemassen.

Pisk kremfløte stiv og bland i ostemassen. Pisk til slutt eggehvitene stive og bland forsiktig i.

Hell fyllet i kakeformen og fordel utover. Dypfrys kaken i minst 5 timer. La stå i romtemperatur i 30-60 min før servering. Pyntes rett før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar