søndag 15. mai 2011
Pasta med løvetann og blåmuggost
Løvetann er en perfekt erstatning for ruccolasalat, og plukker man de nye, små bladene nå på våren er det også en mildere erstatning. Vask løvetannbladene godt, og la tørke. Skjær av nederste delen der det bare er stilk og lite grønt.
Til salaten:
200 g pastarør
100 g blåmuggost
bukett løvetannblader eller ruccolasalat
50 g grovhakkede valnøtter
Extra virgin olivenolje
Grovt salt
Kok pasta i godt saltet vann mens man vasker og tørker løvetannen. Hell av kokevannet og la avkjøle litt. Pastaen skal fremdeles være lunken men ikke glovarm når den blandes med blåmuggosten som er skjært i terninger. Dette er for at osten skal smelte litt, men ikke helt.
Bland så med løvetann eller ruccola og valnøtter, ha på olivenolje og strø på grov salt til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar