1 ts bakepulver
2 egg
1 grønt eple
Eplemos
Melis
1 eggehvite
1 ss sitronsaft
Margarin og sukker røres hvitt, og blandes med mel og bakepulver. Eggene piskes til eggedosis og blandes i. Eplet kuttes i småbiter og blandes i røren. Hvis røren er tørr/fast kan man ha i noen spiseskjeer melk. Den skal kunne være så myk at man enkelt kan legge den i muffinsformer.
Fordel røren i ca 12 muffinsformer og stek ca 20 min på 180 grader. Stikk i kakene for å se om de er ferdige. Avkjøl på rist.
Når kakene er avkjølte sprøytes eplemos eller eplesyltetøy i midten av kakene med en spiss kakesprøyte. Det gjør ikke noe om det kommer litt syltetøy på toppen også.
Glasur på toppen: Visp lett en eggehvite. Tilsett melis og 1 ss sitronsaft. Man må bruke ganske mye melis, og glasuren må være tykk nok for å kunne bli formet i en kakesprøyte. Dekorer hver kake med melisglasuren. Bruker eggehvite i stedet for vann eller annen væske for å få den hvite, fine fargen.
Tips: Jeg har oppskrift på eplesyltetøy i innlegget Februardessert
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar