Når pærene er overmodne og kanskje litt melne er de ikke noe gode å spise lenger, men er supre å koke syltetøy på. De er så søte at man ikke trenger å tilsette sukker. Syltetøyet er like godt som dessert!
Denne gangen hadde jeg 2 pærer, og jeg tok et eple også for å spe på litt. Frukten skrelles og skjæres i små biter. Begynn å med koke eplet først, for det trenger lengre tid. Ha eplebitene i ørlite vann. Etter noen minutter tilsettes pærebitene.
Kokes i 10-15 minutter til alt er gjennomkokt. Brukte en potetstauke for å mose eplebitene. Ha i en teskje pectin for å tykne syltetøyet, eventuelt kan du bruke ½ ss potetmel utrørt i noen spiseskjeer vann. Kok opp igjen, og sett så til avkjøling.
Kanskje passer også dette til fritert camenbert?;)
SvarSlettHerlig blogg Katrine-her vil jeg absolutt komme tilbake for inspirasjon!