lørdag 12. februar 2011

Kjøttboller i tomatsaus

En fantastisk klassiker som passer til det meste. Jeg lager den alltid når vi spiser tapas, og den passer godt med både spagetti eller ris til. Oppskriften fant jeg AskøyMagasinet for et år eller to siden.

Ingredienser:
Ca 500 g kjøttdeig eller karbonadedeig, gjerne en blanding av okse- og svinekjøtt.
1 egg
1 ss tørr sherry
1 smuldret brødskive
1 knust hvitløksfedd
Finhakket persille
1 finhakket løk
1 paprika i biter
3-4 tomater
3 ss hvetemel
Salt, pepper og olivenolje

Ha kjøttet i en bolle og tilsett egg, sherry, skive, hvitløk og persille. Bland til en jevn farse. Lag boller på størrelse med valnøtter. Rull bollene i hvetemel og stek dem i olje. Når de er blitt gyldenbrune flyttes de over i en tykkbunnet panne.




I samme olje surres løk, paprika og etter hvert også tomat (skrelt og uten steiner). Ha alt i pannen med kjøttbollene. Ha på buljong til nesten det dekker alt. La putre på middels varme i ca 1 time til du ser at kraften er redusert. Smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar