søndag 13. februar 2011

Hjertestykker

Ble skikkelig inspirert av bloggen Passion 4 Baking, da det kom et innlegg om hjerterundstykker der: http://www.passionforbaking.com/blog/2011/02/08/mellom-grove-valentines-rundstykker/

Mine ble grove rundstykker, brukte 250 g sammalt hvete, 250 g sammalt rug og 250 g hvetemel. Hadde så i 1 ts salt og 1 ss flytende smør. Blandet i pk fersk gjær i lunkent vann, og hadde alt i kjøkkenmaskinen med eltekrok. Brukte ikke så mye vann med gjæren, og så er det bare å spe på med så mye lunkent vann som nødvendig. Deigen skal være ganske klissete. Lot den elte i maskinen i ca 5 min.

Hev til dobbel størrelse på et lunt sted.


Kna luften ut av deigen, om nødvendig med litt hvetemel hvis den er for klissete. Kjevle deigen flat, ca ½ cm og skjær ut hjerteformer med en skarp kniv. Hvis du har en stor hjertepepperkakeform er det supert å bruke.



La etterheve i 30 min og stek i ovn på 225 grader i ti minutter. Ha på frø etter smak.



Funker jo også fint hvis man vil lage hjerteboller!!! GOD VALENTINESDAG!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar