Man trenger:
1 dl nøytral
olje
100 g romtemperert
smør
1 1/2 dl sukker
2 egg
3 dl
hvetemel
1 ts natron
1 lite beger
(125 g) yoghurt med sitronsmak, eller naturell
1 ts
vaniljeekstrakt eller -sukker
skall og
saft av 1/2 sitron
1/2 ts
sitronekstrakt (valgfritt)
ca 100 g
blåbær
50 g hvit
sjokolade
håndfull pekannøtter
Pisk olje,
romtemperert smør og sukker til en lys og luftig masse. Ha i ett egg om gangen
og pisk godt etter hvert egg. Ha i vaniljeekstrakt og sitron. Bland til slutt
forsiktig i yoghurt, mel og natron. Hell røren i en avlang form, ca 25x35 cm. Ha gjerne bakepapir i formen, da er det enklere å fjerne kaken fra formen når den er stekt.
Bruker man
frosne blåbær bør de halvtines før bruk. Fordel dem over kakerøren. Strø et tynt lag sukker
over bærene. Fordel grovhakket sjokolade og pekannøter på toppen av blåbærene.
Forvarm ovnen til 175 grader. Stek kaken i ca 40-45 min. Når kaken er avkjølt bør den fjernes fra formen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar