Vi
har et helt flunkende nytt år foran oss. HURRA!! Uante muligheter og blanke
ark. Jeg begynner med en utrolig god og enkel middag. Mild fisk og ris med salt
og sterk soyasaus. Herlig! Lag et godt år alle sammen!
2
cm fersk ingefær
1
fedd hvitløk
1
chilipepper eller 1 ts chilipasta
Peanøttolje
3
vårløk
2
ss salt soyasaus
1
ss søt søyasaus
1-2
dl vann
Saften
av ½ sitron
Riv
ingefær og hvitløk og finhakk chili. Bruk så mye chili som humøret tillater! Fres
alt i noen spiseskjeer peanøttolje til det lukter herlig i hele kjøkkenet. Ha i
vårløk og fres litt til. Ha i soyasaus, vann og sitronsaft. Kok opp og la
smakene trekke i 5-10 min. Smak til balansen mellom salt soya og sitronsaft. Ha
eventuelt i litt mer vann hvis det er for salt.
Beregn
ca 150 g fisk per person. Laksen stekes i store stykker på middels varme i ca 3
min på hver side. Pensle på saus under stekingen. Vi ønsker å beholde en rå
kjerne i fisken. Er det veldig tykke stykker kan de stekes videre i ovn på 100
grader i ca 10 min bare for å få fisken gjennomvarm.
Server
fisk med saus, ris og lettkokte grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar