Selv
om vi er i januar drister jeg meg til å legge ut et innlegg om en sjokoladebombe. Vi
elsker jo sjokolade hele året! Dette er en mektig sjokoladekake
som man nok spiser et lite stykke av. Den er derfor perfekt til et stort selskap.
Bunnen er en ordinær kjeksbunn men med tilsatt kransekakemasse. Fyllet er med sjokoladeganache og kaken er toppet med nøtter og tørkede bær, samt litt
flaksalt. Kaken passer fint til jul, men synes den fortjener oppmerksomhet hele
vinteren.
Bunn:
150
g smør
1
pk Bixit- eller Digestivekjeks
1/2
pk ferdig kransekakemasse (ca 250 g)
Knus
kjeksene. Smuldre kransekakemassen sammen med kjeksene og bland godt. Smelt
smør og bland i. Trykk bunnen ut i en kakeform. Avkjøl til
bunnen har stivnet, noen timer i kjøleskapet.
Sjokoladefyll:
400
g mørk sjokolade
3
dl kremfløte
100
g smør
1
vaniljestang
75
g sukker
Topping:
nøtter, tørkede bær og flaksalt.
Splitt
vaniljetangen på langs og skrap utav frøene. Ha fløte i en kasserolle sammen
med sukker, vaniljefrøene og hele stangen. Kok opp og ta bort fra varmen. La
stå i 15 min. Fjern vaniljestangen. Varm opp fløten igjen og smelt smøret i
fløten. Hakk sjokoladen og smelt den i fløte og smør.
Hell
sjokoladeblandingen over den avkjølte bunnen. Dryss over et tynt lag flaksalt.
Ha også på grovhakkende nøtter og tørkede bær. Bruk det man liker selv. Jeg
brukte:
·
cashewnøtter
·
pistasjnøtter
·
valnøtter
·
tranebær
·
blåbær
·
frysetørkede solbær
La
sjokoladefyllet stivne noen timer i kjøleskap, gjerne natten over. Kaken bør
tas ut av kjøleskap og stå noen timer i romtemperatur før den serveres.
Serveres best med en syrlig bringebærsaus ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar