I
samarbeid med Matbloggsentralen
utlyste
Coop i høst en konkurranse om å få være månedens blogger i deres
kalender for 2013. Jeg var så heldig å vinne desember, og har fått
oppskriften min på trykk i kalenderen. Er derfor veldig opptatt av
denne kalenderen, og har bestemt meg for å prøve alle rettene, og
blogge om det.
I
februar er det Gulasj som står for tur fra bloggen Enestående mat.
Originaloppskriften finnes her: http://coop.no/Tips-og-rad/Mat-og-oppskrifter/Oppskriftene/Gulasj/
Gulasj
er deilig vintermat. Godt krydret, kraftig kjøtt og varm saus.
Retten er en typisk helgerett da den må koke lenge for å få mørt
kjøtt og deilig smak. Anbefaler å lage dobbel porsjon, og ha rester
til en dag i uken. En slik gryte blir ekstra god når den er varmet
opp igjen.
Bilde: coop.no |
Til
4 personer:
600
g storfekjøtt
2
gule løk
2
fedd hvitløk
2
røde paprikaer
2
bokser hermetiske tomater
3
dl kjøttkraft
2
ts paprikapulver
1
ts hel karve
4-6
poteter
4
vårløk
salt
og pepper, sukker
Skjær
kjøttet i store biter. Løk skjæres i båter, hvitløk finhakkes og
paprika skjæres i store terninger.
Brun
kjøttet i nøytral olje på sterk varme i en tykkbunnet panne.
Krydre med salt og pepper. Skru ned varmen og tilsett løk og hvitløk
og la surre med til løken er myk.
Kjør
tomatene i en blender til jevn tomatsaus. Ha i gryten sammen med
kraft, paprika, paprikapulver og karve. Kok opp og la småputre i ca
1,5 time.
Skrell
poteter og skjær i terninger. Ha i gryten etter at den har kokt i ca
1 time. Vårløk grovhakkes og has også i. Gulasjen er klar når
potetene er kokte og kjøttet mørt. Smak til med salt og pepper, og
eventuelt litt sukker hvis man ønsker en mildere smak.
Kan
serveres med rømme og ferskt brød. Fortreffelig en sur og kald
februardag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar