Kaffemarengs:
2 eggehviter
en liten klype salt
125 g sukker
3 ss pulverespressokaffe
1 ts Maizena
1/2 ts hvitvinseddik
Forvarm ovnen til 180 grader. Tegn hjerter i ønsket størrelse på bakepapir. Bruk gjerne pepperkakeformer. Pisk eggehviter halvstive sammen med saltet. Ha så i litt og litt sukker og espressopulver, og pisk til eggehvitene er stive. Vend til slutt i Maizena og eddik. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt marengsbunnen i hjerteformer rett på bakepapiret. Sett i forvarmet ovn, og reduser temperaturen til 150 g. Stek i 40 min til marengsen er sprø utenpå. La bunnene stå i ovnen mens de kjøles ned.
Blodappelsinkrem:
Saften og skallet av 2 blodappelsiner
50 g smør
1 dl sukker
2 egg
3 eggeplommer
Evt. rød matfarge
Skrubb appelsinene i varmt vann. Riv av det ytterste rødoransje skallet og press ut saften. Ha saft og skall i en kasserolle sammen med smør og sukker og varm opp til sukkeret er løst opp. Pisk egg og eggeplommer godt sammen. Hell appelsinsausen over eggene i en tynn stråle mens man rører hele tiden. Ha alt tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp til det tykner. Det skal ikke koke, da blir det eggerørekonsistens på kremen. Hvis man ønsker en litt rødere farge på kremen kan man tilsette litt matfarge. Avkjøl kremen, og den tykner enda litt mer.
Ha krem på marengsbunnene og riv over godt med mørk sjokolade. Ønsker med dette alle en god Valentine's!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar