mandag 13. august 2012

Reker i ølsaus


Reker i ølsaus ble servert på ærverdige Louisiana restaurant i Bergen. Restauranten eksisterer ikke lenger, dessverre, og vi mistet variasjon og mangfold i serveringstilbudet da den forsvant, synes jeg. Jeg er heldig å ha inside information om en del av rettene de serverte der, og dette er  nydelig å servere som en smårett eller til forrett. Jeg har valgt et norsk, lyst øl denne gangen, men vanlig pils eller fatøl fungerer også fint.

Forrett til 4 personer:
400 g ferske reker
1 løk
2 fedd hvitløk
2 chili
ca 1/2 liter øl (og like mye til kokken!!)
salt og pepper
hakket persille eller koriander

Reker skrelles og settes til side.
Finhakk løk, knus hvitløk og finhakk chili. Surres i smør på svak varme til lukten blir uimotståelig god. Hell i øl og la koke inn ca 15 min. Bind sausen med Maizena, og smak til med salt og pepper. Varm rekene i sausen, men ikke la de koke! Dryss over hakket koriander eller persille.

Serveres enten med kokt basmatiris eller med et godt brød til (eller begge deler!)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar