lørdag 21. april 2012

Virginia Waldorf Salad


Virginia Waldorf Salad var en helt ny smaksopplevelse for meg. Skikkelig amerikansk med peanøttsmak både i salaten og i dressingen. Kjempegodt og veldig gøy med noe annerledes! Perfekt, vårlig søndagsmiddag.

Til 6 personer:
3 pærer
140 g sellerirot
ca 300 g blå druer
85 g tørkede kirsebær
80 g ristede, usaltede peanøtter
2 dl matyoghurt
3 ss majones
1 ss fint peanøttsmør
2 ss hakket bladpersille
salt og nykvernet, svart pepper

Salaten kan enten serveres som tilbehør til kalkun eller man kan tilsette 150 g kokt eller røkt kalkunkjøtt i salaten.

Sellerirot lettkokes (ca 5 min) og avkjøles. Pære skrelles og skjæres i terninger. Druer deles i to. Ha i en skål sammen med tørkede kirsebær og peanøtter.

Bland yoghurt med majones og peanøttsmør, og ha i persille. Smak til med salt og pepper. Fordel dressingen på salaten til alt er godt blandet. Smak enda en gang til med salt og pepper, og dryss gjerne litt persille på toppen.

Deilig hjemmelaget fuccacia
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar