Til 12 muffins:
100 g romtemperert smør
1 dl sukker
2 egg, helst romtempererte
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
revet skall av 1 appelsin
1/2 dl appelsinsaft
noen dråper appelsinekstrakt (valgfritt)
gul matfarge (valgfritt)
100 g marsipan
Smør og sukker røres hvitt. Ha i ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert. Røren skal være luftig som eggedosis. Ha i hvetemel, bakepulver og vanilje. Vask appelsinen godt i varmt vann før skallet rives. Ha i sammen med saft og eventuelt ekstrakt. Ha så i gul matfarge. Helt til slutt skjæres marsipanen i små biter eller smuldres den i røren. Jeg brukte grønn marsipan først og fremst fordi jeg hadde en åpnet pakke, men det ble også stilig fargekontrast i muffinsene. Skikkelig vårlig og grønt!
Før og etter steking |
Stek muffinsene på 180 grader i ca 12 min. De skal bli så vidt tørre på overflaten. Avkjøl på rist før man har på krem.
Krem:
200 g romtemperert smør
ca 250 g melis
1 plate Kvikklunsj
Finhakk Kvikklunsj og sett til side. Rør smør mykt og ha i melis. Rør til passe konsistens og juster eventuelt med mer melis. Bland i Kvikklunsjen. På grunn av kjeksbitene i kremen må man bruke stor åpning i sprøyteposen. Sprøyt krem langs ytterkanten av muffinsene og lag et rede som eggene kan ligge i. Ha til slutt i egg. Jeg brukte små, fargerike Jelly Beans.
Ønsker dere alle en riktig god påske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar