Rullekake er en klassisk kake som aldri går av moten. Den er kjapp og enkel å lage, og kan fylles med hva som helst. Vanligvis fylles den med syltetøy eller smørkrem i alle variasjoner. Eplemos er vanlig, og aperikosmarmelade er kjempegodt. Hvilket som helst syltetøy fungerer.
Har jeg mye frukt til overs som må
brukes fordi jeg enten skal reise bort eller som av en annen grunn
ikke blir spist, så lager jeg syltetøy av den. Som for en stund
siden da jeg lagde nekatrinsyltetøy. Jeg hadde fremdeles syltetøy
stående i boden, og det endte nå i rullekaken. En god, frisk smak
til søt bunn og krem.
Rullekake:
3 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
½ ts bakpulver
1-2 ts sukker
til å hvelve kaken på
Fyll og pynt:
Ca
2 dl syltetøy
1/3
l kremfløte
1
ss sukker
Sett
ovnen på 225 grader. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland
mel og bakepulver forsiktig i eggedosisen med en slikkepott. Ha
bakepapir i en langpanne, og hell røren jevnt utover. Stek kaken i
ca 6-8 min til den er tørr på overflaten.
Legg
klar matpapir like stor som kaken og strø sukker utover. Når kaken
er stekt hvevles den over på sukkeret. Hvis kaken sitter fast i
bakepapiret kan papiret pensles med litt vann for å slippe.
Smør
syltetøy utover kaken, og rull den sammen fra langsiden. La avkjøle
med skjøten ned. Pisk kremfløte stiv sammen med sukker og pynt
kaken med kremen.
GOD
KAKEHELG!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar