Kaken ble servert i pappas bursdag siden han er så glad i appelsinmarmelade og enda mer glad i kanel!
Bunn:
3,5 dl sukker
3 dl nøytral olje, jeg brukte solsikkeolje
3 store egg
1/2 ts appelsinekstrakt (valgfritt)
6 dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts natron
1/2 ts salt
2,5 dl kefir
4 dl appelsinmarmelade
3 dl grovhakkede pecannøtter
Forvarm ovnen til 180 grader. Rist nøttene i ovnen når den er varm. Ha dem i en ildfast form og sett inn, gjerne med varmluft. Etter 3 min ristes nøttene i formen, og settes inn igjen. La stå i 2-3 min til, og ta dem så ut.
Pisk olje, egg, sukker og appelsinekstrakt i en mikser til alt er lyst og luftig. Bland det tørre og ha i vekselvis med kefir. Når alt er godt blandes haes appelsinmarmelade og pecannøtter i.
Kaken må enten stekes i tre former eller omganger, eller man må forhøye kakeformen litt, for denne blir stor når den stekes. Jeg brukte avklipp av en tykk silikonstekematte som jeg plasserte langs kanten i springformen for å gjøre den høyere. Kaken stekes i ca 60 min. Stikk i den for å sjekke om den er ferdig. Avkjøl på rist.
Appelsinostekrem:
Skallet av 1 appelsin
3 ss ferskpresset appelsinsaft
200 g smøreost
100 g mykt smør
500 g melis
Vask skallet på appelsinen i varmt vann før man river det. Pisk ost og smør til det er mykt. Tilsett appelsinskall og -saft, og bland i. Ha i melis i 2-3 omganger og rør godt til en silkemyk krem.
Oppskrift på kanelmarengskrem finnes her: http://gryskjokkenskriverier.blogspot.com/2012/02/kanelkake-med-kanelmarengstopping.html Jeg brukte halv porsjon.
Del kaken i 3 (eller flere deler!). Smør utover ca 1/3 av ostekremen, og legg på midtstykket. Smør på enda 1/3 og legg på toppen. Resten av kremen brukes til å smøre på sidene. Ha kanelmarengs på toppen og overlapp litt med ostekremen. Pynt med appelsinbåter og/eller pecannøtter.
Mmm den både ser og høres god ut!
SvarSlettTakk for koselig kommentar og for at du linker til meg. Klem fra Gry : )