Hadde jo vært kjekt men mange selvplukkede hasselnøtter som vi nå kunne lage julekaker av, men det måtte bli kjøpte hasselnøtter i stedet. Disse kakene ble kjempegode med deilig nøttesmak sammen med mørk sjokolade. Jeg erklærer dem herved som Hetleviks offisielle kaker som kan lages både til jul og ellers i året.
250 g hasselnøtter
3 store eller 4 små eggehviter
2,5 dl sukker
100-200 g mørk sjokolade
hvit sjokolade til å raspe over
Nøttene ristes i en forvarmet ovn på 185 grader i ca 5 min. Avkjøl. Gni nøttene mot hverandre i et håndkle for å løsne skallet. Fjern skallet og mal nøttene, gjerne i en kjøkkenmaskin.
Pisk eggehvite og ha ha i sukker og malte nøtter. Ha røren i en sprøytepose og lag stenger eller sett kakene på bakeplate med skje. Stek i 10 min på 175 grader.
Mine kaker ble veldig flytende og flate. Det passer bra, for da er det større overflate som må dekkes med sjokolade. Hvis kakene flyter i hverandre under steking skjæres de fra hverandre med en gang de tas ut av ovnen. La avkjøle på bakeplaten først og siden på rist.
Smelt mørk sjokolade over vannbad. Dypp kakene i sjokoladen, enten toppen eller endene hvis man har en stang. La sjokoladen avkjøles, og riv over hvit sjokolade før den stivner helt.
Nam! Desse såg utruleg gode ut. Trur eg må ta å prøva desse i nærmaste framtid :)
SvarSlettTakk! Tror ikke du blir skuffet :-)
SvarSlett