lørdag 1. oktober 2011

Østerlandsk løkmarmelade

Jeg så på God Morgen Norge forrige uke, og så dem lage løkmarmelade. Utrolig spennende, så det måtte jeg prøve. Mange østerlandske ingredienser gav en spennende og frisk vri. Kjempegodt til en bedre pølser-og-potetstapp-middag. Bruk gode kjøttpølser, tilsett egg og ost i potetstappen, og man har et herremåltid.



Denne løkmarmeladen  passer også godt på ostefatet til brie og camembert, eller som tilbehør til østerlandske risretter eller vårruller.

Til et stort syltetøyglass:
2 ss smør
4 store rødløk
1 ss brunt sukker
1 ss soyasaus
1 ss sweet chili sauce
10 cm ingefærrot
1 finhakket chili, uten frø
2 ts salt
½ ts nymalt pepper
saften av 2 stk lime 

Løken skjæres i tynne ringer og freses i smør på middels til svak varme. Må ikke bli brunt eller brent. Tilsett sukker, soyasaus, chilisaus, revet ingefærrot, finhakket chili, salt, pepper og limesaft. La småputre i 15-30 min til løken er myk og fått syltetøykonsistens. Smak til med sukker underveis.

Hvis syltetøyet skal oppbevares helles det på varme glass. Fyll helt opp til kanten og sett opp-ned til avkjøling. Kan også serveres lunken til middagsretter eller kaldt til ost.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar