Denne løkmarmeladen passer også godt på ostefatet til brie og camembert, eller som tilbehør til østerlandske risretter eller vårruller.
Til et stort syltetøyglass:
2 ss smør
4 store rødløk
1 ss brunt sukker
1 ss soyasaus
1 ss sweet chili sauce
10 cm ingefærrot
1 finhakket chili, uten frø
2 ts salt
½ ts nymalt pepper
saften av 2 stk lime
4 store rødløk
1 ss brunt sukker
1 ss soyasaus
1 ss sweet chili sauce
10 cm ingefærrot
1 finhakket chili, uten frø
2 ts salt
½ ts nymalt pepper
saften av 2 stk lime
Løken skjæres i tynne ringer og freses i smør på middels til svak varme. Må ikke bli brunt eller brent. Tilsett sukker, soyasaus, chilisaus, revet
ingefærrot, finhakket chili, salt, pepper og limesaft. La småputre i 15-30 min til løken er myk og fått syltetøykonsistens. Smak til med sukker underveis.
Hvis syltetøyet skal oppbevares helles det på varme glass. Fyll helt opp til kanten og sett opp-ned til avkjøling. Kan også serveres lunken til middagsretter eller kaldt til ost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar