300 g sukker
3 ss kakaopulver
1 ts balsamico eller rødvinseddik
75 g hakket mørk sjokolade
2 dl kremfløte
1 ts sukker
2 dl vaniljekrem
125 g bringebær
1 1/2 ts tykk balsamico
50 g sukker
Ca 15 g mørk sjokolade, revet
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk eggehviter stivt. Ha i sukker i tre omganger og pisk godt mellom hver gang. Pisk til marengsen er blank og stiv. Sikt kakao i marengsen, tilsett eddik og sjokolade og bland godt.
Ha bakepapir på stekeplaten. Tegn en sirkel på ca 23 cm i diameter (bruk et fat eller tallerken som mål). Legg marengsen i sirkelen og glatt ut kanter og toppen.
Sett kaken i ovnen og skru temperaturen ned til 150 grader. La steke i ca 1 time. Kaken er ferdig når den er sprø utenpå, men fremdeles kjennes litt myk inni når man trykker forsiktig på den. Steng ovnen og sett døren på gløtt. Avkjøl kaken i ovnen.
For å lage bringebærsaus kjøres bærene i en hurtigmikser sammen med 50 g sukker og tykk balsamico. Når sausen er jevn presses den gjennom en finmasket sil for å få bort frøene.
Pisk kremfløte med en ts sukker. Pisk inn vaniljekremen.
Når kaken er kald tas den ut og veltes på et kakefat. Smør over kremen. Hell bringebærsaus i en tynn stråle over kremen i sikksakkmønster. Riv mørk sjokolade på toppen. Serveres med resten av bringebærsausen ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar