Til 4 personer trengs to paier.
Bunn:
200 g hvetemel
en klype salt
100 g kaldt smør
2-3 ss isvann
Fyll:
150 g spekeskinke
200 g fetaost
1 paprika
1 løk
3 små epler
100 g valnøtter
4 egg
2 dl matfløte
salt og pepper
300 g revet ost
Lag først bunnen. Del smøret i terninger. Kjør det i kjøkkenmaskin med kniv sammen med mel og salt, eller smuldre det sammen med fingertuppene til alt er kornete. Ha i vann. Kjør slik at alt er blandet, men ikke mer enn nødvendig. Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en halv time.
Når deigen har hvilt deles den i to emner som kjevles runde. Smør paiform med flytende margarin eller olje og legg deigen i. Stikk i bunnen med en gaffel. Løk skjæres i tynne halvringer, valnøtter grovhakkes og resten skjæres i terninger. Fordel i de to paibunnene.
Til hver av paiene piskes 2 egg med 1 dl fløte og tilsettes salt og pepper. Hell over fyllet. Strø revet ost på toppen. Stekes på 200 grader i 25 min. La hvile 5-10 min før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar