tirsdag 2. august 2011

Posjerte fersken

På ferie i Belgia leide vi en fløy av en gammel gård som vi bodde på. I hagen vokste det fersken, og heldige som vi var ble de plukket nest siste dag av ferien. Vi fikk en skål med solmodne fersken som forsvant temmelig fort. De som ikke ble spist på direkten havnet i kveldens dessert.
Hadde veldig lyst å lage peach melba, en klassisk dessert med vaniljeis, posjert fersken og bringebærsaus. Uten fryseboks ble det vaskelig å servere is, og siste dag på et kjøkken uten mye utstyr hadde jeg heller ikke lyst til å lage bringebærsaus. Ferske bringebær er like godt.

Desserten ble fantastisk allikevel. Kjøpe en ferdiglaget vaniljepudding som jeg var veldig heldig med. Smakte nydelig! Fersken ble delt i to og steinen fjernet. Kok opp ½ liter vann med ½ desiliter sukker, og legg fersken i. Kok i 2 min. Avkjøl og fjern skallet. Ta vare på sukkerlaken som renner av ferskenene under avkjøling.

Server pudding med halve fersken og friske bringebær. Hell over en spiseskje lake på puddingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar