mandag 11. juli 2011

Jordbærsorbet

Ismaskin er gøy, og jeg kaster meg over neste is. Midt i jordbærsesongen måtte det bli jordbærsorbet. Varierte fra den originale oppskriften ved å heller bruke lime enn sitronsaft, og hadde også i ørlite vaniljeessens. Suksess!!


Til 6-8 porsjoner:
650 g jordbær som moses til puré
100 g jordbær som skjæres i små biter
1,5 dl vann
125 g sukker
1 lime
1 ts vaniljeessens

Kok opp vann og sukker, og la koke i ca 2 min til alt sukkeret er oppløst. Press i saften av 1 lime, og bland i jordbærpuré og biter av jordbær. Avkjøl og sett i kjøleskap over natten.

Har man ismaskin kjøres blandingen i maskin i 35 min. La stå en times tid i frysen for å bli helt frossen.
Har man ikke ismaskin fryses blandingen, mens man rører minst hver tredje time så lenge den er bløt nok til å røres i. Fryses til den er passe hard.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar