mandag 11. juli 2011

Gresk salat med biff og tzatziki


Deilig sommermat som er enkel å lage. Det er absolutt verdt å prøve å lage tzatziki selv, veldig enkelt og en million ganger bedre enn det som finnes i butikkene av hel-/halvfabrikat.

Salat til 4 personer:
1 crispisalat eller 2 hjertesalater (eller tilsvarende mengde annen salat)
1 agurk
1 rød paprika
1 rød løk
6 store tomater
200 g fetaost
1 lite glass svarte oliven
300 g biffkjøtt

Biffen brunes i noen minutter på begge sider (hvor lenge kommer an på tykkelsen av biffen, men den bør være ganske rød i midten). La kjøttet hvile 10-15 min. Krydre med salt og pepper og eventuelt andre krydder etter smak, f. eks. grillkrydder. Skjær så i strimler.

Grønnsaker skjæres i passende biter og blandes sammen. Smuldre over fetaost. Bland til slutt i biff og avrente oliven. Strø over grovt salt og pepper, og hell over litt extra virgin olivenolje.


Tzatziki:
3/4 agurk
2 ts salt
250 g matyoghurt eller yoghurt naturell
3 store hvitløksbåter
3 ss hakket persille eller koriander
salt og pepper

Agurk finhakkes og legges lagvis i en skål med salt mellom. La stå i kjøleskapet i 30 min. Skyll så agurken godt og tørk på papir. Hvitløk knuses i yoghurten og persille eller koriander finhakkes og blandes i. Bland så i agurken og smak til med pepper og eventuelt mer salt. Hell litt extra virgin olivenolje på toppen.

Godt med brød til, for eksempel nanbrød!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar